Nuoret tuhosivat autiokerrostaloa Haapajärvellä – poliisi: ”Eikö mitään järkevää tekemistä?”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla Haapajärvellä tapahtui tiistaina vähän ennen puolta yötä erikoinen tapahtuma, kun hätäkeskukseen tuli lukuisilta ilmoittajilta tieto, että keskustassa sijaitsevassa tyhjillään olevassa pienkerrostalossa oli nuorisojoukko, joka pisti omaisuutta hajalle.

Partio kiirehti läheltä paikalle ja totesi, että kyseessä ei todellakaan ollut mikään rauhanomainen talon valtaus, sillä talosta oli rikottu ainakin useita isoja ikkunoita, joista oli viskottu vielä irtaimistoa pihalle ja tekijät olivat yhä talossa sisällä.

– Hetken etsiskelyn jälkeen talon vintiltä tavattiin piileskelemästä kolme päihtynyttä alle 18-vuotiasta miehen alkua, joilla ilmeisesti ei ollut näin kesäsydännä ollut mitään oikeaa järkevää tekemistä ja he olivat lopulta juopottelusta riehaannuttuaan tunkeutuneet luvatta taloon ja lopulta oli sitten paikatkin ruvennut rikkoontumaan, Oulun Poliisilaitoksen Jokilaaksojen kenttäjohtoalueen kenttäjohtaja Kari Kallunki kuvailee.

Kaksi asiallisesti käyttäytyvää nuorta luovutettiin vanhempien huostaan, mutta eniten päihtynyt ja poliisien mukaan voimiensa tunnossa ollut nuori jouduttiin ennalta estävässä tarkoituksessa viemään putkaan. Tällä varmistettiin, ettei hän yön aikana tullut hommaamaan itselleen lisää vaikeuksia.

Poliisi kiittää tarkkakuuloisia ja -näköisiä ilmoittajia nopeasta rikoksen ilmoittamisesta, joka edesauttoi tekijöiden kiinnijäämistä verekseltään. Nuorten herrojen alkoholin saantia sekä keskinäistä osuutta tekoon selvitellään ja asiaa tutkitaan hallinnan loukkauksena ja vahingontekona.