Unohda peruna ja pasta – näin teet pihviateriasta herkullisen salaatin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pihvin voi tarjoilla myös salaattipedillä, jos ei halua tehdä ateriastaan liian hiilihydraattipitoista. Kevyet salaatit antavat pihville herkullisen lisän, eikä niiden valmistaminen vaadi pitkiä esivalmisteluita.

Pihvit voi siivuttaa salaatin joukkoon, asetella annoksen päälle tai tarjoilla lisukkeen vierellä. Salaattiin voi panna siemeniä ja juustoa tuomaan lisää ruokaisuutta. Kannattaa suosia tuttua kaavaa, jossa annoksesta löytyy suolaista, makeaa, hapanta ja karvasta sekä mahdollisesti umamia.

Salaatissa kannattaa siis olla vihreän lisäksi vaikkapa rucolaa, persikkaa, sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä. Rouskuvat ainesosat antavat salaattiin ihanaa pureskeltavaa ja rouskuteltavaa. Etenkin näin kesällä kannattaa suosia tuoreita ja lähellä kasvatettuja ainesosia sekä monipuolisesti erilaisia yrttejä, jotka sopivat pihvin kanssa samalle lautaselle.