Venäjän viranomaiset varoittavat Instagram-vaikuttajia: ”Lopettakaa saastuneessa järvessä uiminen!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Instagramissa on tarkoituksena julkaista mahdollisimman näyttäviä otoksia ja esitellä niitä koko maailmalle. Venäjän Siperiassa on järvi, josta on tullut sen erikoisen sinisen sävynsä vuoksi suosittu valokuvauspaikka. Järven vesi on tosin myrkyllistä.

Novosibirskin Malediiveiksi kutsuttu tekojärvi on tällä hetkellä yksi Instagramin suosituimmista kuvauspaikoista. Syy on järven poikkeuksellisen sininen väri. Bloombergin mukaan järvi on kuitenkin myrkyllinen, sillä se on tarkoitettu läheisen voimalaitoksen jätevedelle.

Ihmiset ovat vesiurheilleet myrkyllisessä järvivedessä upeita kuvia ottaessaan. Järven omistava venäläisyritys on jopa pyytänyt ihmisiä lopettamaan alueelle tulemisen terveysvaarojen vuoksi. Tämä on ainoastaan lisännyt kävijöiden määrää. Nyt aluetta vartioidaan, jotta Instagram-kuvien ottajat lopettaisivat järvessä uimisen.

View this post on Instagram

🇷🇺Работяги, пора подвести итог моего плавания❗️Смотря на своё фото я с уверенностью могу сказать, что это того стоило 😎 3.6 not great, not terrible Сначала было покраснение, которое прошло. Но я слишком рано обрадовался ☹️ В конечном итоге мне пришлось уменьшить свои тренировки, сейчас испытываю сложности в передвижении 🦵🏽К врачу стесняюсь обратиться😫 И после этого я снова и снова хочу посещать данное место, оно как будто заколдованно, все время меня манит к себе, хочется залезть в воду 😝 12 июня появились два охранника, которые патрулируют золоотвал, но мне удалось проникнуть к воде и немного поплавать👮🏼‍♂️ Грустно осознавать, что во время всего хайпа все общались со мной, но как только он угас, то я остался лишь со своим верным единорогом🦄 #тэц5 #аномальнаязона #золоотвал #новосибирскиемальдивы #novosibirskmaldives #maldivesnsk #chernobyl #новосибирск #золоотвалтэц5 #золоотвалнск #золоотвалновосибирск

A post shared by Alex (@tweezer_nsk) on