13-vuotias varasti lentokoneen – nyt hänelle tarjotaan lentotunteja

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

13-vuotias poika on aiheuttanut hämmennystä varastettuaan lentokoneen. Hänen teollaan saattaa olla jokseenkin yllättäviä seurauksia. Nimeämätön poika oli tunkeutunut Kiinan Huzhoussa sijaitsevalle pienelle lentokentölle. Hän onnistui käynnistämään vesilentokoneen, mutta törmäsi sillä nopeasti aitaan.

Poika ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hyppäsi toisen koneen ohjaamoon. Pyörittyään lentokoneella hetken aikaa ympyrää hän hylkäsi sen ja poistui paikalta. South China Morning Post -lehden mukaan pojan köyhälle perheelle langetettiin neuvottelun jälkeen 2 000 juanin, eli noin 260 euron arvoinen lasku.

Lentokentän henkilökunta on aineellisista vahingoista huolimatta suhtautunut tempaukseen leppoisasti. Kentän henkilökunta oli jopa niin yllättynyt pojan taidoista, että hänestä on tarjouduttu kouluttaa lentäjä.