Avatar joutui taipumaan – Avengers: Endgame nousi historian tuottoisimmaksi elokuvaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvelin ja Disneyn supersankarielokuvien menestykselle ei näy loppua. Nyt vuoden suurimpiin elokuvatapauksiin kuuluva ja 22 Marvel-elokuvan kulminaationa toimiva Avengers: Endgame on jälleen rikkonut ennätyksen.

Avengers: Endgame on noussut kaikkien aikojen eniten rahaa lippuluukulla tuottaneeksi elokuvaksi. Se on syrjäyttänyt aikaisemmin ensimmäistä sijaa jo kymmenen vuoden ajan pidelleen James Cameronin Avatar -elokuvan.

Yhteensä Avengers: Endgame on tuottanut rahaa maailmanlaajuisesti 2,789 miljardia dollaria. Tuottaja Kevin Feige juhlisti virstanpylvästä The Guardian -lehden mukaan jo hieman etukäteen lauantaina Comic Con -tapahtumassa. Hän tosin myönsi, että inflaatioon mukautettuna Avatar on edelleen Avengersia menestyksekkäämpi elokuva.