Etiopiassa valtava ympäristöteko – 350 miljoonaa puuta istutettiin päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Afrikan Etiopiassa on tehty ennennäkemätön ympäristöteko. Maassa istutettiin yli 350 miljoonaa uutta puuta yhdessä vuorokaudessa. Etiopian innovaatio- ja teknologiaministeri Getahun Mekurian mukaan 12 tunnin sisällä istutettiin yhteensä 353 633 660 puuta.

Tempaukseen osallistuiivat miljoonat etiopialaiset eri puolilla maata. Puiden istuttaminen oli osa Green Legacy, eli vihreä perintö -kampanjaa. Sen tavoitteena on palauttaa mestäkadosta ja ympäristöongelmista kärsineen maan vehreys. Yhteensä tavoitteena on istuttaa neljä miljardia puuta sadekautena tunnettuna toukokuun ja lokakuun välisenä aikana.

Etiopia on Afrikan toiseksi runsasväkisin valtio. CNN-uutissivuston mukaan taannoisessa tutkimuksessa arvioitiin, että maapallon kaadettujen metsien palauttaminen voisi poistaa kaksi kolmasosaa ilmakehässä olevasta hiilidioksidista.