Murhalla uhkaillut mies pidätettiin – taustalla vedonlyönti maapallon litteydestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon muotoon liittyvä vedonlyönti on ollut lähellä päättyä traagisesti. Uusiseelantilainen Jamies Mathew Sutherland pidätettiin ystävänsä vakavasta uhkailusta. Sutherland ja hänen ystävänsä Louie Lanz olivat lyöneet humalassa vetoa maan muodosta.

Lanz oli vakuuttunut Maan olevan litteä ja oli valmis lyömään vetoa 10 000 dollarista. Pari kohtasi uudelleen vuotta myöhemmin. Sutherland alkoi vaatia Lanzilta rahoja, uhaten tappaa ystävänsä ja tämän isän varsijousella. Uhkailujen jatkuessa Lanz otti yhteyttä poliisille.

Lanz kertoi vedonlyönnin olleen pelkkä vitsi. Sutherland on sittemmin pyytänyt uhailujaan anteeksi, ja vakuuttaa ettei hän enää vaadi ystävältä 10 000 dollaria. Syytteet Sutherlandia vastaan on sittemmin hylätty, uutisoi Otago Daily Times.