Näin avustajakoiria koulutetaan – istuvat teatterin penkeillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koska avustajakoirien tarkoituksena on helpottaa niiden omistajien elämää, on tärkeää että ne osaavat käyttäytyä monenlaisissa arjen tilanteissa. Avustajia koulutetaan totuttelemalla ne tilanteisiin jollaisiin tavanomaiset koirat harvemmin päätyvät.

Viraalina levinneessä kuvassa nähdään hauska ja söpö tilanne. Siinä joukko avustajakoiria istuu Billy Elliot -musikaalin yleisössä kiltisti, kuin nauttien esityksestä.

Tapahtuma oli osa K-9 Country Inn Working Service Dogs -koirakouluttajien kaksivuotisia harjoituksia. Tulevat avustajakoirat vieriailevat muun muassa eläintarhoissa, metroissa ja messuilla tottuakseen yleisötapahtumiin ja yllättäviin tilanteisiin.

– Koirat käyttäytyivät erittäin hyvin. Toivomme niiden liittyvän seuraamme vielä tulevina vuosina, Stratford Festival -tapahtumaa järjestävä Ann Swerdfager kuvaili CNN-uutissivustolle.