Hyttysenpisto tappoi naisen – sai harvinaisen viruksen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Harmittomaksi luultu hyttysenpisto on koitunut 59-vuotiaan naisen kuolemaksi. Yhdysvaltojen Massachusettsissa asuva Laurie Sylvia sai pistosta harvinaisen mutta hengenvaarallisen viruksen. Sylvialla todettiin itäinen hevosaivotulehdusvirus, eli EEE-virus.

Hän kuoli kuusi vuorokautta oireiden alkamisen jälkeen. Viranomaisten mukaan ainakin kolme muuta ihmistä on saanut tartunnan Massachusettsissa tämän vuoden aikana. Itäisen hevosaivotulehdusviruksen oireita ovat kuume, päänsäryt, nivelkivut ja uneliaisuus. Tauti voi johtaa koomaan, aivovammaan ja kuolemaan. Taudille ei ole rokotusta.

New York Post -lehden mukaan tautia on löydetty tänä vuonna 330 hyttysnäytteestä Massachusettsissa. Viranomaiset ovat yrittäneet pienentää riskialueiden hyttyskantaa myrkytysten avulla.

 

Today I had to say goodbye to my best friend. My mum was my favorite person in the world. She brought light and joy to…

Publiée par Jen Sylvia sur Dimanche 25 août 2019