WTC-iskuista 18 vuotta – ennennäkemättömiä kuvia löytyi levyiltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa tapahtui 9. syyskuuta 2001 yksi historian suurimmista terrori-iskuista. Terroristijärjestö Al-Qaidan jäsenet ohjasivat kaappaamansa lentokoneet kohti World Trade Centerin torneja, aiheuttaen tuhansia kuolonuhreja vaatinutta laajamittaista tuhoa.

WTC-iskuista on tullut kuluneeksi jo 18 vuotta. Viime kesänä digihistorioitsija Jason Scott sai käsiinsä sarjan kodin tyhjennysmyynnistä ostettuja CDR-levyjä. Ne sisälsivät tuhansia ennennäkemättömiä kuvia, jotka oli otettu WTC-iskujen jälkimainingeissa.

Kuvat on otettu New Yorkissa terrori-iskujen synnyttämissä raunioissa. Niissä nähdään muun muassa iskujen jälkeisiä pelastus- ja siivoustoimia. Kaikkia kuvia ei onnistuttu pelastamaan, sillä CDR-levyjen kunto heikkenee ajan mittaan. Pelastetut kuvat on kuitenkin ladattu Flickr-palveluun, jossa ne ovat nyt kaikkien nähtävillä.