Mummeli nautti liikaa konjakkia – kolarointi johti rattijuopumusepäilyyn

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Iäkäs rouva oli lähtenyt autoilemaan Kuparinkylässä Harjavallassa maanantai-iltana. Ylöjärventielle kääntyessä naisen kuljettama henkilöauto oli ajautunut nurmialueelle ja törmännyt siellä valaisinpylvääseen, postilaatikkotelineeseen ja rajapyykkiin. Matkalla oli vaurioitunut myös Ylöjärventien varressa ollut orapihlaja-aita.

Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä vasemmasta etukulmasta ja vasemmanpuoleiset renkaat menivät puhki. Paikalle tullut sairaankuljetus tavoitti jo kotiin ehtineen kuljettajan ja tarkisti tämän kunnon. Sairaankuljetuksen suorittama puhallus antoi tulokseksi 0.79 promillea ja poliisipartion parikymmentä minuuttia myöhemmin tekemä puhallutus 0.97 promillea.

Kuljettaja kertoi nauttineensa välittömästi kotiinpäästyään suullisen Corona -merkkistä konjakkia ja kertoi onnettomuuden johtuneen jalkojensa terveysongelmista. Jälkinauttimisepäilyn vuoksi rouvalta otettiin kaksi verikoetta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Vuonna 1938 syntynyttä naista epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuudesta vaarantamisesta.