Ole parempi ystävä – piristä lähimmäistäsi näillä keinoilla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hädässä ystävä tunnetaan -lause pitää paikkaansa. Kun elämä musertaa ja mieli on maassa, saa usein kannustusta ja apua niiltä henkilöiltä, jotka välittävät eniten. Kerromme nyt vinkkejä, joiden avulla voi tukea ja piristää alakuloista ystävää, sukulaista tai kumppania.

Kaikki eivät innostu hauskasta vitsistä huonotuulisena. Toiset eivät halua muita ihmisiä lähelleen ollessaan surullinen. Siksi on äärimmäisen tärkeää ymmärtää ystävänsä mentaliteetti ikävien tunteiden keskellä. Ensimmäinen teko voi olla se, että kuuntelee häntä ja on läsnä. Halaus on oiva tapa osoittaa välittämistä.

Harmistuneelle voi viedä ruokaa tai leipoa jotain. Jos ei pääse käymään paikan päällä, voi hänelle lähettää kukkia tai kirjoittaa postikortin. Ystävän voi viedä myös kylpylään tai pitkälle lenkille. Yksi keino on käydä siivoamassa hänen kotinsa.

Osa ihmisistä haluaa karistaa murheet ja huolet pienen irtioton avulla. Se voi olla hauskanpitoa toisessa kaupungissa tai intensiivinen kuntoilusessio. Sen jälkeen voi rauhoittua kahvikupposen ääressä höpötellen.

Mielipahaa voi purkaa myös luovaan tekemiseen, kuten taidenäyttelyyn, käsityökurssiin tai teatteriesitykseen. Sen jälkeen voi hemmotella oloa pitkällä illallisella ja parantaa maailmaa. Tärkeintä kuitenkin on osoittaa, että toinen ihminen on tärkeä ja hänen ympärillään on aidosti välittävä ihminen.