Sarjamurhaajaksi epäilty tunnusti 14 murhaa – saattaa välttyä tuomiolta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Etelä-Koreaa vuosikymmenten ajan järkyttänyt sarjamurhaajatapaus saattaa olla tulossa päätökseen. 56-vuotias Lee Chun-jae on tunnustanut syyllistyneensä vuosina 1986-1991 Hwaseongissa tapahtuneisiin murhiin ja raiskauksiin.

Lee Chun-jae yhdistettiin murhiin DNA-näytteen avulla. Hän on sittemmin tunnustanut suorittaneensa yhteensä 14 murhaa ja 30 raiskausta tai raiskausyritystä.

Jo valmiiksi sisarpuolensa murhasta ja raiskauksesta elinkautista vankilassa suorittavaa miestä ei kuitenkaan todennäköisesti tuomita hänen nyt tunnustamistaan teoista. Rikokset ovat paikallisen lain mukaan vanhentuneet, uutisoi Korea Herald.

Murhia tutki ennätysmäärä poliiseja ja tutkinnan aikana niistä epäiltiin yhteensä jopa 20 000 henkilöä. Massiivisesta poliisioperaatiosta huolimatta murhia ei onnistuttu ratkomaan. Tapauksista tehtiin vuonna 2003 Bong Joon-hon ohjaama elokuva Memories of Murder.