Miehelle jättikorvaukset lääkefirmalta – rinnat alkoivat kasvaa lääkkeen vuoksi

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Johnson & Johnson -yhtiö on määrätty maksamaan kahdeksan miljardin dollarin korvaukset Risperdal-lääkettä käyttäneelle miehelle. Hänelle kasvoi lääkkeen ansiosta rinnat. Nicholas Murray kertoi aloittaneensa Risperdalia lapsena vuonna 2003.

Lääke auttoi autistismin kirjoon kuuluvaa Murrayta nukkumaan paremmin. Sillä oli kuitenkin gynekomastiana tunnettu miesten rintojen kasvua edistävä sivuvaikutus, josta häntä ei varoitettu. 26-vuotias Murray vaati Johnson & Johnsonilta alunperin 680 000 dollarin korvauksia.

Kanteen mukaan yhtiö ei varoittanut lääkettä lapsille määränneitä lääkäreitä tarpeeksi hyvin sen riskeistä. Bloomberg-lehden mukaan Johnson & Johnsonia vastaan on nostettu tuhansia kanteita samasta syystä. Yhtiö pitää tuomarin määräämää korvausvaatimusta suhteettomana.