Mies piilotti kannabista nenäänsä – pussi poistettiin 18 vuotta myöhemmin

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Lääkärit joutuvat toisinaan poistamaan ihmisten sisältä mitä erikoisempia esineitä. Niistä hämmentävimpiin lukeutuu pussi kannabista, joka ehti olla erään miehen nenässä lähes 20 vuotta.

48-vuotias mies hakeutui Australian Sydneyssä sijaitsevaan sairaalaan päänsärkyjen vuoksi. Röntgenkuvassa hänen nenäontelossaan havaittiin kiinteää harmaata massaa. Potilas totesi kärsineensä toistuvista tukoksista nenässään.

BMJ Case Reports -julkaisun mukaan lääkärit poistivat potilaan nenästä kalkkeutuneen esineen. Lähemmässä tarkastelussa se paljastui kasviaineella täytetyksi kumiseksi kapseliksi. Tarkemmin sanottuna se sisälsi kannabista.

Potilas oli ollut 18 vuotta aikaisemmin vankilassa, jossa hänen silloinen tyttöystävänsä vieraili. Mies piilotti nenäänsä kannabista jonka nainen oli salakuljettanut pienessä kumisessa kapselissa. Yrittäessään poistaa kannabista nenästään mies tuli vain työntäneeksi sitä syvemmälle ja oli vuosien ajan olettanut vain päätyneensä nielaisemaan kapselin myöhemmin.