Käyhän se näinkin: Mehiläispesä LEGO-palikoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mehiläiset rakentavat pesänsä luonnossa esimerkiksi onttoihin puihin. Hunajaa tuottavien mehiläisten tarhaajat käyttävät pesälaatikoita, jotka on valmistettu esimerkiksi puusta tai styroksista. Yhdessä mehiläispesässä on monta päällekkäin pinottua pesälaatikkoa.

Nyt eräs mehiläistarhuri on rakentanut suuren mehiläispesän pesälaatikoineen LEGO-rakennuspalikoista. Mies kertoo, että osti muoviset rakennuspalikat lähinnä kirpputoreilta ja joidenkin osien etsimiseen kului hieman enemmän aikaa. Lopputulos on kuitenkin hauska, ja varmasti myös perheen pienempien mieleen.

Israelilaisen miehen rakentama LEGO-mehiläispesä sisältää tavallisia ja puisia kehiä. Ulkoasu on kuitenkin hauska ja paikalliset lapset ovat päässeet auttamaan rakennustehtävissä. Hunajamehiläisten tarhaus on ikivanha ammatti, joka on lisännyt viime vuosina suosiota myös Suomessa.