Reino ja Aino -tossujen tuotanto Italiaan – Suomessa valmistaminen liian kallista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset Reinot ja Ainot löytyvät lähes jokaisesta kodista. Tupakkatossuiksi, kotijalkineiksi tai lehdenhakureissulle soveltuvat jalkineet ovat yksi tunnetuimmista suomalaisbrändeistä. Vastikään legendaariset kotijalkineet ostanut Finlayson siirtää tossujen tuotannon Italiaan.

– Reinot ja Ainot palaavat myyntihyllyille tutuille paikoilleen. Tossut kokoaa jatkossa italialainen toisen polven perheyritys Calzaturificio Emanuela. Tossujen ulkomaalaisvahvistus ei sinänsä ole uutta. Pohjat tehtiin aiemmin Tsekissä ja ruutukangas Italiassa, Finlaysonilta tiedotetaan.

– Totuus on, että valmistaminen Suomessa on kallista. Kun Reinot kuitenkin haluttiin säilyttää kansallisomaisuutena, ainoaksi mahdollisuudeksi jäi haeskella muita mahdollisuuksia. Ratkaisuksi löytyi jo entuudestaan tuttu Italia. Tossujen suunnittelu, myynti, markkinointi ja tuotekehitys säilyvät edelleen Suomessa.

Uusien ja Italiassa valmistettujen Reinojen kannan kevennyspala on nyt luonnonkorkkia entisen puristepahvin sijaan. Tämä parantaa yhtiön mukaan tossun iskunvaimennusta ja tekee jalkineen kevyemmäksi ja eristävämmäksi. Lestin muoto ja mitotus säilyy samankaltaisena aiempaan verrattuna.