Turistit tyrmistyivät – 120 euron lasku kolmesta hot dogista ja voileivästä

Lifestyle Matkailu · Tim Isokivi

Ravintoloiden korkeat hinnat turistien suosimissa kohteissa saattavat tulla matkailijoille yllätyksenä. Eräs Roomassa vieraillut perhe tyrmistyi saatuaan laskunsa Pietarinaukion lähellä sijaitsevassa lounaskahvilassa.

Kolmesta hot dogista, yhdestä juustoleivästä, neljästä Coca-Cola -tölkistä ja yhdestä vedestä veloitettiin 119,34 euroa, mikä sisälsi 17,34 euron palvelumaksu. Lomamatkalla olleen perheen isän mukaan he maksoivat edellisenä iltana toisessa ravintolassa saman hinnan kokonaisesta illallisesta.

Nimeämättömän kahvilan omistaja kuitenkin kertoo hintojen näkyvän selkeästi heidän menussaan. Lisäksi hän toteaa hintojen olevan tyypillisesti korkeita Vatikaanin läheisyydessä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun turistit ovat yllättyneet Rooman ravintoloiden korkeista hinnoista. Wanted in Rome -lehden mukaan kahdelta japanilaisturistilta velvoitettiin taannoin 430 euroa kahdesta lautasellisesta spagettia kalalla.