Sovellus mahdollistaa yksityisten Instagram-tilien stalkkauksen – Facebook puuttui peliin

Digi · Tim Isokivi

Instagram on aloittanut toimet Ghosty-stalkkaussovellusta vastaan. Sovelluksen avulla Instagram-käyttäjillä on ollut mahdollisuus nähdä nekin profiilit, jotka on asetettu yksityisiksi.

Käyttäjän ladatessa Ghostyn hän tulee antaneeksi sovellukselle pääsyn Instagram-profiiliinsa. Mikäli hän haluaa nähdä piilotettuja profiileja, täytyy hänen ensin kutsua vähintään yksi muu henkilö käyttämään sovellusta. Yksityisen profiilin katselu onnistuu, mikäli yksikin muu Ghostyn käyttäjä näkee sen.

Maksullista Ghosty-sovellusta on ladattu yli 500 000 kertaa. Instagramin käyttöehtoja rikkova ja muutenkin hämäräperäinen sovellus on sittemmin poistettu Google Play -sovelluskaupasta. Lisäksi Instagramin omistava Facebook on jo uhannut Ghostyn tekijöitä oikeustoimilla, uutisoi BBC.