Asiantuntijat varoittavat: Älä tulosta koneeseennousukorttia lennolle

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimien ansiosta yhä harvempien tarvitsee kantaa matkustaessa mukanaan paperisia boardian passeja, eli koneeseennousukortteja. Asiantuntijoiden mukaan niiden tulostamiseen voi liittyä jopa tietoturvariski.

Hakkereiden tiedetään varastavan lentoyhtiöiden asiakkailta heidän kanta-asiakaspisteitään myydäkseen ne eteenpäin. Kanta-asiakastietoihin päätään helposti käsiksi koneeseennousukortista löytyvien tietojen avulla, kertoo tietoturvayhtiö CynergisTekin Caleb Barlow Forbes-lehdelle.

Koneeseennousukortin tietojen näkeminen voi olla huijareille helppoa. Monet pitelevät niitä näkyvästi esillä esimerkiksi lentokentillä. Ne myös voivat päätyä esimerkiksi hotellin roskakoriin tai vaikkapa lentokoneissa luettavana olevien lehtien väliin.

Vielä suuremman riskin ottavat koneeseennousukortistaan kuvia sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin ottavat matkustajat. Silloin niiden sisältämät tiedot voivat päätyä tuhansien ihmisten nähtäville.