Espoon Kilossa pullopommeja – poliisi epäilee nuorisoa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi tutkii Espoon Kilon alueelta viikonlopun aikana löytyneitä pullopommeja. Muovipullopommit ovat vaarallisia, joten poliisi käytti erikoiskoulutettuja poliiseja niiden raivaamiseen.

Espoon Kilon muovipullopommien raivaaminen aiheutti voimakkaita räjähdysmäisiä ääniä viime viikonlopun aikana. Poliisi on saanut pullopommeista lisää ilmoituksia viime päivien aikana. Asiasta on käynnistetty tutkinta ja syyllisiksi epäillään yksittäisiä nuoria.

– Pullopommeja ja niiden valmistukseen tarvittavia tarvikkeita on löytynyt kyseiseltä alueelta. Poliisi epäilee, että tekijät ovat yksittäisiä nuoria henkilöitä. Haluammekin muistuttaa, että tämänkaltaisista teoista voi tulla seuraamuksia myös nuorille, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uudenmaan poliisista.

Räjähtämättömässä muovipulloon tehdyssä pullopommissa on voimakkaasti syövyttävää ainetta ja erittäin kova paine, eikä siihen pidä koskea. Mikäli havaitset kyseisiä muovipulloja ja tai niiden valmistamiseen tarvittavia tarvikkeita, ota yhteyttä poliisiin.