Tässä esiliinassa on munaa – kanatarhaajan unelma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa tuotettiin kananmunia yhteensä 19 miljoonaa kiloa pelkästään ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuoden 2019 tammi-maaliskuussa. Eniten kasvoi ulko- ja luomukanaloissa tuotettujen kananmunien määrä. Monet ihmiset ovat ryhtyneet myös omavaraiseksi kananmunien suhteen perustamalla pihoilleen pieniä kanatarhoja.

Kanat munivat ahkerasti. Kananmunat menevät kuitenkin helposti rikki, joten suuren määrän kerääminen kotikanalasta voi olla vaikeaa. Onneksi internet auttaa tässäkin asiassa, sillä Etsy-kauppaan on tullut myyntiin munaessuja.

Kananmunien keräämiseen tarkoitetussa essussa on pieniä taskuja, joihin kananmunat mahtuvat. Useampi tasku takaa sen, että samalla keräyskerralla pystyy kuljettamaan isommankin munasatsin ehjänä. Mikäli ei halua ostaa tai valmistaa Unilad-sivuston esittelemää essua, voi munat kerätä myös suoraan kotikanalasta kananmunakennoon.

https://www.facebook.com/watch/?v=499415190818456