1 700 parittelevaa lepakkoa valtasi asunnon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joissain rakennuksissa on jyrsijä- tai hyönteisongelmia. Eräässä ukrainalaisessa rakennuksessa on sen sijaan lepakko-ongelma.

Noin 1 700 lepakkoa päätti tehdä Lvivissä sijaitsevasta tornitalosta uuden kotinsa. Eläimet olivat löytäneet tiensä talossa sijaitsevaan asuntoon, jossa ne aloittivat parittelun ja talvehtimisen. Asunnon omistajat hälyttivät paikalle lepakko-asiantuntijan, tutkija Andriy-Taras Bashtan.

– Nyt on niiden parittelukausi, Bashtan totesi Metro-lehden mukaan.

Lepakoita löydettiin muun muassa kaapeista, lipaston laatikoista, seinän takaa ja asunnon omistajien aikaisemmin paikalle tuomista vihannespusseista. Eläimet onnistuttiin toimittamaan lopulta ulos asunnosta. Bashtan piti huolen että eläimet pääsivät pois talosta elävinä.

 

1700 кажанів (вечірниця дозірна) з одного балкону (м.Львів). Безсумнівний рекорд як мінімум для України

Publiée par Андрій-Тарас Башта sur Mercredi 18 décembre 2019