Ilmatyynyalus 1960-luvulta – kuin veden päällä kiitävä skootteri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmanhistoriaan mahtuu keksintöjä, jotka eivät ole koskaan päätyneet massatuotantoon. Esittelemme nyt 1960-luvulla rakennetun ilmatyynyaluksen, jota ajetaan kaksipyöräisen skootterin tai mopon tyyliin.

The Hover Scooter on kehitetty vuonna 1960. Erikoinen kulkupeli kulkee maalla ja veden päällä. Esittelyvideon perusteella se toimii samalla erinomaisena lehtipuhaltimena, sillä ilmatyynyskootterin kiitäessä sen ilmavirta pöllyttää kaiken pikkuroskan ilmaan. Sama tapahtuu luonnollisestikin myös veden päällä kulkiessa.

Ilmatyynyalus ei ole kovinkaan nopeakulkuinen. Nykyisen vesiskootterit ovat korvanneet kömpelön keksinnön, mutta se on varmasti ollut aikanaan erikoinen ja kiehtova näky. Onneksi siitä on kuvattu video arkistojen kätköihin.