Rose McGowan MeToo-kampanjasta: ”Flirttailu ei ole seksuaalista ahdistelua”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin raiskaukset ja seksuaaliset hyväksikäytöt päivänvaloon nostanut näyttelijätär Rose McGowan on järkyttynyt, että MeToo-kampanja on saanut kritiikkiä sen miehiä vahingoittavasta sivuvaikutuksesta. Hänen mukaansa ihmiset sekoittavat asiat, jos luulevat kaiken flirttailun olevan seksuaalista ahdistelua.

– Jos flirttailun yhteydessä ei kouri toista ihmistä ilman hänen suostumustaan, niin asia on ok. Jos osapuoli ei kiinnostukaan, eikä flirttailija janoa sen takia kostoa, on hän ok. Flirttailu on aivan sallittua, mutta se ei, että ostaa esimerkiksi toiselle drinkin ja olettaa, että saava osapuoli on vastapalveluksena velkaa omaa aikaansa, Rose McGowan muistuttaa The Timesissa.

Rose McGowanin mukaan on outoa, että flirttailu ja seksuaalinen häirintä sekoitetaan keskenään. Kyse on osapuolten vapaasta tahdosta päättää, mitä yksilölle tehdään ja mitä häneltä odotetaan. Toista ihmistä saa lähestyä pilke silmäkulmassa ja samalla voi käyttäytyä asiallisesti kuulostellen vastakaikua kiinnostukselleen ilman päällekäyvää asennetta. Asiasta tulee ongelma, jos ei jostain syystä ymmärrä missä menee raja.