Mercedes esitteli futuristien konseptiautonsa – inspiraationa Avatar-elokuva

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien autoyhtiöiden futuristisia kommenttiautoja kuvaillaan muistuttavan scifi-elokuvien kuvastoa. Mercedes-Benzin Vision AVTR on vertaukset ansainnut, sillä sen inspiraationa toimi James Cameronin Avatar-menestyselokuva.

Vision AVTR, eli Advanced Vehicle Transformation, -konseptiauto esiteltiin yleisölle CES-messuilla. Konseptiajoneuvossa on muun muassa kuljettajan sydämen lyöntitiheyttä mittaava biometrinen skanneri ja kädelle heijastettava kosketusnäyttö.

Muotoilultaan ajoneuvo muistuttaa Avatar-elokuvan planeetan, Pandoran eläin- ja kasvilajeja. Autokauppojen valikoimiin Vision AVTR -ajoneuvoa on tosin turha odottaa toistaiseksi. Konseptiauton ideana on Mashable-sivuston mukaan inspiroida Mercedes-Benzin tulevia sähköautomalleja.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.