Kiinalaisturistit rakastavat Kemin LumiLinnaa – saapuvat Suomeen juhlimaan uutta vuotta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kiinalainen uusivuosi on kiinalaisten vuoden tärkein juhla, ja sen juhliminen kestää neljä päivää. Sitä juhlitaan kiinalaisen kuukalenterin mukaan ja juhlinta alkaa tänä vuonna 24. tammikuuta. Kiinalaiset siirtyvät Rotan vuoteen.

Suomalaiset hyötyvät kiinalaisten juhlimisesta, sillä maasta matkustetaan eksoottisiin kohteisiin. Yksi eniten kiinalaisturisteja houkuttelevista kohteista on Kemin LumiLinna. Kiinalaista uutta vuotta juhlistetaan Kemin LumiLinnalla jo kolmatta kertaa.

Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria kertoo, että kiinalaisen uuden vuoden aika on talven kiireisin LumiLinnassa. Kemissä aasialaisten osuus oli 41 prosenttia rekisteröidyistä kansainvälisistä yöpyjistä tammi-syyskuussa 2019. Kiinalaisten, thaimaalaisten ja taiwanilaisten yöpymisten osuus oli Kemissä huomattavasti suurempi kuin koko maassa keskimäärin.

LumiLinna-alueen päärakennuksen päänähtävyys SnowExperience365-elämystila on avoinna vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan. Elämystila on pääsääntöisesti jäästä, jota siellä on yli 100.000 kiloa. Elämystilan lattiat ja seinät ovat lumesta ja lämpötila -5 celsiusastetta.

– Tämä on elämys lämpimästä maasta tulevalle vierailijalle, joka on harvoin nähnyt lasissa olevaa jääpalaa suurempaa jäätä, kokenut iholla pakkasta tai laskenut jäistä mäkeä.

LumiLinnaa rakennetaan parhaillaan ja tarkoitus on saada linnaa esiteltäväksi vieraille 18.1. lähtien.

– Sää ei ole ollut puolellamme, mutta etenemme sen mukaan miten pystymme ja onneksi myös alueen muut palvelut ovat avoinna läpi vuoden, jatkaa Barria.