Iskelmä Gaala oli Lauri Tähkän juhlaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampere-talossa perjantaina juhlittu Iskelmä Gaala huipentui Vuoden iskelmä -palkinnon julkistukseen. Iskelmän kuuntelijat äänestivät voittajaksi Lauri Tähkän kappaleen Mustaherukan tuoksuinen tyttö, jota ovat olleet Tähkän lisäksi tekemässä sanoittaja Sinikka Svärd ja tuottaja Jukka Immonen.

Lauri Tähkä voitti Iskelmä Gaalassa yhteensä peräti neljä palkintoa. Hänet palkittiin myös vuoden miesartistina ja vuoden viihdyttäjänä. Lisäksi artistin viime keväänä julkaistu albumi Meidän tulevat päivät voitti vuoden albumi -palkinnon. Vuoden tulokas -palkinnon sai Ilta.

Vuoden naisartisti oli Suvi Teräsniska ja Vuoden yhtye Ville Valo & Agents. Pro Iskelmä -palkinto luovutettiin tänä vuonna Kaija Koolle. Pro Iskelmä myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmä- ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla. Palkinnon myöntää Iskelmän toimituksesta koostuva raati.

Iskelmä Gaalan palkinnot perustuvat tammikuussa Iskelmän nettisivuilla järjestettyyn vuosiäänestykseen, johon osallistui lähes 30 000 kuuntelijaa. Kaikkien aikojen Iskelmä Gaalan tilastojen kärkeen siirtyi nyt 16 palkinnolla Lauri Tähkä. Toista sijaa pitää hallussaan Juha Tapio 14 palkinnolla ja kolmatta sijaa Suvi Teräsniska kahdeksalla palkinnolla.