Irlantilaiset maistoivat suomalaisia makeisia – hervoton tulos: ”Herranjestas, kuin merivettä”

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eri maiden kulttuureissa herkkuihin luetellut ruoat ja makeiset eivät välttämättä maistu muualta tulleiden mielestä kovinkaan herkulliselta. Monet pitävät esimerkiksi suomalaista salmiakkia ja lakristia omituisen makuisina. Nyt irlantilaiset laitettiin maistelemaan suomalaisia herkkuja.

The TRY Channel -kanava on tuoreella videollaan haastanut irlantilaiset aikuiset maistelemaan erilaisia suomalaisia makeisia, joissa on lakritsia tai salmiakkia. Monille suomalaisille näiden sokeristen herkkujen syöminen aiheuttaa suurta nautintoa, mutta irlantilaisille ne näyttävät aiheuttavan lähinnä erikoisia ilmeitä.

Videolla koemaistajat saavat eteensä muun muassa lakritsisuklaata, joka muutti jo heti alkuun monen maistelijan mielipiteen lakritsista. Lakritsinen versio Tuplasta oli kuitenkin useammille liian intensiivinen makuelämys, ja yksi miehistä joutui jopa sylkäisemään suklaan pois suustaan. Salmiakki puolestaan sai kaikki irvistelemään.