Koronatempaus: Darudea parvekkeilta tänään kello 17.00

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja maailmalla on parhaillaan satoja miljoonia ihmisiä eri asteisissa karanteeneissa, kun hallitukset yrittävät hidastaa koronaviruksen leviämistä. Samalla ihmiset ovat keksineet lukuisia keinoja piristää muita ja kunnioittaa esimerkiksi terveydenhuollon henkilöstöä.

Kerroimme aiemmin tänään miten julkkiskokki Akseli Herlevi soittaa iltaisin kello 22.00 Helsingin ydinkeskustassa ikkunastaan Sibeliuksen Finlandian. Herlevi toivoo tavan leviävän ympäri maata. Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan tempaus, jossa tänään perjantaina kello 17.00-17.30 soitetaan suomalaisen Daruden klassikkokappaletta.

– Italiassa lauletaan koronaoopperaa parvekkeilla, näytetään että meilläkin tiedetään mitä on musiikki!Perjantaina menee kaikki suomalaiset omalle parvekkeelleen tai ikkunaansa samaan aikaan tanssimaan (laji vapaa) tai muutoin koikkelehtimaan kansallislaulumme elikkä Daruden Sandstormin tahtiin. Tunnelmaan sopii heiluttaa jotain sinistä tai valkoista (käyttämätön vessapaperi ok) taikka tsemppilauselakanoita, tapahtuman Facebook-sivulla kirjoitetaan.