Käsitöiden tekeminen rauhoittaa kriisin keskellä – osallistu KoroNalle-tempaukseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Karanteeni pakottaa ihmiset pysymään kodeissaan. Tilanne kannattaa ottaa mahdollisuutena, jolloin voi tehdä yksin tai perheen kanssa askareita, joihin ei muuten olisi aikaa. Ahdistavan tilanteen keskellä vatvominen jää käsitöiden taakse.

On tutkittu, että esimerkiksi neulominen, virkkaaminen ja ompeleminen auttaa ihmistä keskittymään läsnäoloon ja hetkeen. Tämä puolestaan on avainasemassa sille, että päässä vellovat ajatukset hälvenevät. Käsityökulttuuria taitona ja elinkeinona kehittävä Taitojärjestö on aloittanut kampanjan, jossa pehmoleluun ommellaan tilkkuja ja paikkoja.

– Ei tehdä tästä vakavaa eikä jyrkän oikeaoppista vaan tehdään se näin: Etsi nalle tai muu vastaava unilelu, uusi tai vanha ja ryhdy pistelemäään ja paikkailemaan mielesi mukaan. Voit kursia kasaan ajatuksiasi ja tunnelmiasi samalla kun saat käsillesi mieleistä tehtävää, sanoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

KoroNalle tempaus sopii tehtäväksi yhdessä kodeissa, se voi olla myös kotikoulua viettävien lasten käsityöprojekti. Voit raportoida projektiasi someen tunnisteilla #koronalle ja @taitovarsinaissuomi.

https://www.instagram.com/p/B-HxChRg2av/