Pääministerin viesti Uudellemaalle on selkeä: ”Kaikki heti omaan kotiin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pääministeri Sanna Marin kertoi suomalaisia koskevista rajoituksista eilen tiedotustilaisuudessa. Hän käski kaikkia Uudellamaalla asuvia ihmisiä palaamaan kotiinsa, mikäli on lähtenyt esimerkiksi mökilleen. Viesti oli selkeä ja yksinkertainen.

Mökkipaikkakuntien hoitokapasiteetti ei tule riittämään pääkaupunkiseudulla asuvien mökkiläisten hoitamiseen. Pääministeri pyytää mökkiläisiä palaamaan koteihinsa välittömästi ja se on yksi sekä ainoa vaihtoehto. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää ja näillä näkymin kokonaan, ja liikkumisrajoitukset ovat voimassa 19.4. saakka.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan, koska ihmiset eivät ole noudattaneet aiempia määräyksiä ja koronavirustartuntojen määrä on kasvanut ennakoitua suuremmaksi. Viranomaiset ovat myöntäneet epäonnistuneensa taudin hillitsemisessä aiemmin. Liikkumisrajoitusta voi rikkoa ainoastaan painavasta syystä, eikä vapaa-ajan matkat ole suvaittavia. Liikkumista valvoo poliisi.