Nallejahdista tuli ilmiö yhdessä yössä – lapset etsivät pehmokarhuja ympäri Suomea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pääkaupunkiseudulta liikkeelle lähtenyt nallejahti on muodostunut muutamassa päivässä suosituksi lapsiperheiden ajanvietteeksi. Ideana on, että perheensä kesken ulkoilevat voivat bongata pehmonalleja ihmisten ikkunoissa, pihoilla ja parvekkeilla. Nalleja on ilmestynyt ympäri Suomea.

Lapsiperheet ovat joutuneet keksimään runsaasti aktiviteetteja karanteenipäiviensä ajanvietteeksi. Ulkoilu on edelleen sallittua, kunhan muistaa vältellä leikkipuistoja, yleisiä makkaranpaistopaikkoja sekä suosittuja retkeilykohteita. Kaduilla kävellessä ja polkupyöräillessä tulee muistaa muutaman metrin turvaväli muihin ihmisiin.

Ihmiset ovat panneet nallekarhuja ikkunoihinsa, terasseille ja parvekkeille. Lapsiperheet toivovat, että erityisesti kadun varrella asuvat ihmiset panisivat pehmoleluja ikkunoihin lasten bongattavaksi. Nallejahdista tulee jännää, kun perhe etsii missä kaikkialla teddykarhut lymyilevät.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Anna-Maija Rautio pani oman nallekarhunsa parvekkeelle Kouvolan Viitakummussa. Pikkukeinussa istuva nalle ihastuttaa Jukolantiellä liikkuvia ohikulkijoita. Hänen mielestään nallejahti on erinomainen idea, sillä samalla pikkuväki pääsee kunnolla ulkoilemaan.