5G-tukiasemia syytetään koronaviruksesta – mastoja sytytetty palamaan

Digi Terveys · Stara.fi

Maailmanlaajuiden pandemian aiheuttaneen koronaviruksen alkuperästä ja leviämisestä on liikkeellä lukemattomia hurjia teorioita, joilla ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa. Tuoreimpana niistä Britanniassa leviää parhaillaan väite, jonka mukaan uuden sukupolven 5G-yhteydet olisivat edesauttaneet viruksen leviämistä.

Väitteet eivät ole jääneet pelkästään puheiden tasolle, sillä ainakin Birminghamissa, Liverpoolissa ja Merseysidessä on sytytetty palamaan mastoja, joissa on 5G-tukiasemia. Sosiaalisessa medissa on levinnyt video, jossa väitetään tukiasemien olevan syyllisiä koronaviruksen leviämiseen. Sekä viranomaiset että brittihallitus ovat kiistäneet jyrkästi tällaisen mahdollisuuden olemassaolon. Poliisi tutkii parhaillaan tuhotöitä.

Verkossa leviävä video on kuvattu todennäköisesti Aigburthissa tehdystä maston sytyttämisestä. Asiasta uutisoivat useat brittilehdet, mutta tiedossa ei vielä ole oliko sytytetyssä mastossa lainkaan väitettyä 5G-teknologiaa.