Kohupastori ei noudata kokoontumiskieltoa: ”Jos seurakuntalaiset kuolevat, on se uhraus Jumalalle”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Lousianassa Baton Rougessa Life Tabernacle Church -nimistä seurakuntaansa paimentava pastori Tony Spell on pidätetty jumalanpalveluksen järjestämisestä. Hän järjesti 1.800 ihmiselle kuljetukset palmusunnuntain messuun, vaikka se oli kielletty. Koronaviruspandemia on levinnyt erityisesti uskonnollisten kokoontumisten vuoksi ympäri maailmaa.

Lousianassa kärsitään vaikeasta koronavirusepidemiasta, sillä siellä on todettu yli 13.000 tartuntaa ja noin 500 on kuollut. Osavaltion kuvernööri John Bel Edwards on asettanut kokoontumiskiellon alueelle. Pastori Tony Spell ei halua noudattaa käskyä, koska ihmisten tulee olla hänen mukaansa vapaita, eikä vankeina omissa kodeissaan.

TMZ kertoo, että pastori aikoo järjestää myös tulevat pääsiäismessut. Hän sanoo, että mikäli joku hänen seurakuntalaisistaan menehtyy virukseen jumalanpalveluksessa käymisen takia, on se uhraus Jumalalle ja vapaudelle. Suomessa pääsiäismessut järjestetään virtuaalisesti netissä, televisiossa ja radiossa.