Pariskunta vietti 25 päivää erämaassa – kotiinpaluu oli melkoinen shokki

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet ovat jo niin tottuneet koronakriisin aiheuttamaan poikkeustilaan, että sitä edeltänyt aika tuntuu jo kaukaiselta menneisyydeltä. Eräälle erämaasta palanneelle amerikkalaispariskunnalle tämänhetkinen maailmantila on kuitenkin tullut shokkina.

Kate Condino ja hänen poikaystävänsä Mason Thomas vetäytyivät 25 vuorokautta sitten Colorandoon harrastamaan koskenlaskua. Lomansa matkapuhelinverrkojen ulottumattomissa viettänyt pariskunta ei pitänyt lomansa aikana lainkaan yhteyttä muuhun maailmaan. Kriisin vakavuus paljastui vasta sivistystä kohti palatessa, jolloin parin puhelimet alkoivat täyttyä hätääntyneistä viesteistä.

Vielä ennen lähtöä Condono ei pitänyt koronavirusta todellisena uhkana, ja pariskunta toivoikin sen katoavan heidän loman aikana. Independent-lehden mukaan he pelkäävät nyt erityisesti Thomasin äidin puolesta vanhuksen keuhko-ongelmien vuoksi.