Video: Jättimäinen räjähdys Ruotsin salaisella testialueella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolustusvoimien täytyy aika-ajoin tehdä kokeita, joilla selvitetään räjähteiden tuhovoimaa. Taannoin Saksan armeija, Bundeswehr, suoritti räjäytyskokeita Ruotsissa sijaitsevalla salaisella testialueella.

Kokeen valmisteluja ja pommien räjäyttämistä päästään nyt seuraamaan Bundeswehrin Youtubessa julkaisemalla videolla. Saksan puolustusvoimien mukaan tavoitteena oli selvittää, kuinka sotilaisia kyettäisiin suojelemaan paremmin esimerkiksi voimakkailta autopommeilta.

Kokeessa räjähteillä lastattu kuorma-auto räjäytettiin armeijan linnoitusta simuloivan rakennelman vieressä. Koe ikuistettiin lukuisilla kameroilla ja sensoreilla, jotta räjähdyksen tuhovoimaa ja seurauksia kyettäisiin analysoimaan tarkasti.