Korona-aika vaikuttaa seksielämään – näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on saanut uutta potkua makuuhuone-elämään koronakaranteenin avulla, kun aikaa kulutetaan vällyjen välissä peuhaamalla. Tilanne on täysin erilainen, jos saman katon alla asuu lapsia, pariskunnat ovat eri paikkakunnilla tai viettävät hiljaista sinkkuelämää. Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen antaa nyt vinkkinsä.

– Lasten ollessa poissa päiväkodeista ja kouluista, voi tuntua, ettei arjessa ole omaa rauhaa riittävästi. Lemmenhetkiin on kuitenkin mahdollista löytää sopiva tilaisuus, kun hyödyntää muuttuneen arjen uusia aikatauluja. Kahdenkeskistä aikaa voi yrittää löytää aamuista ja illoista, kun lapset nukkuvat, Lavikainen vinkkaa.

Täysin oireettomat saman katon alla asuvat kumppanit voivat harrastaa turvallisesti seksiä. Jos toisen jatkuva läsnäolo kyllästyttää, on tärkeää järjestää omaa tilaa ja aikaa myös saman katon alla. Ulkoilua voi vuorotella ja toiselle on välillä annettava oma rauhoittumisen ja rentoutumisen mahdollisuus.

Jos kumppanukset asuvat eristyksissä toisistaan, voivat he harrastaa etäseksiä. Avuksi voi ottaa videoyhteyden ja seksivälineet. Sooloseksi on aina turvallista ja mainio tapa saada tyydytystä. Nyt kannattaa muutenkin pitää itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan huolta.

– Etäseksiin on monenlaisia tapoja ja välineitä, mutta useimmiten se tapahtuu puhelimen tai tietokoneen välityksellä. On hyvä tiedostaa, että tällaisiin intiimeihin hetkiin liittyy aina omat tietoturvariskinsä, oli puhelimen päässä oma rakas kumppani tai uudehko tuttavuus deittisovelluksesta, Lavikainen kehottaa.