TAYS-sairaala varoittaa vanhempia – lasten vaarallinen somehaaste leviää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin valtakaudella suurin osa lapsista ja lähes kaikki nuoret ovat aktiivisia jossain sosiaalisessa mediassa, ja se tuo ajoittain vakaviakin ongelmia. Lapsilla ei ole vielä kykyä arvioida tekojensa seurauksia, ja he ottavat aikuisia useammin osaa vaarallisiin somehaasteisiin. Parhaillaan eräs sellainen leviää TikTokissa.

Tällä kertaa vaarallinen somehaaste on saanut jopa Tampereen yliopistollisen sairaalan aktivoitumaan, koska sen seuraukset on nähty jo sairaalan päivystyksessä. Nyt TAYS-sairaala varoittaa vanhempia ajattelemattoman somehaasteen seurauksista.

– Lasten päivystyksessä on laitettu merkille huolestuttava ilmiö nimeltä muskottihaaste. Esimerkiksi nuorten käyttämässä Tiktok-sovelluksessa viestitään, että muskottipähkinällä saa pään sekaisin. Käytännössä oireet ovat hallusinaatioita. Joten ottakaapa asian vaarallisuus puheeksi nuorten kanssa. Tätä ei kannata kokeilla, sairaala tiedottaa Facebookissa.