Whatsapp-huijaus leviää – vastaanottajille luvataan ilmaista olutta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oluenjanoisia Whatsapp-käyttäjiä on varoiteltu sovelluksessa leviävästä huijauksesta. Huijausviestissä ihmisille luvataan ilmaista olutta. Viestissä vastaanottajalle luvataan neljää tynnyrillistä ilmaista olutta.

Viestin mukaan palkinnon saa, mikäli täyttää lyhyeksi kuvaillun kyselyn. Kyselyyn ei kuitenkaan missään tapauksessa kannata osallistua. Kyseessä on nimittäin huijaus, jolla yritetään kalastella käyttäjän yksityisiä tietoja.

Heinekenin virallisella Twitter-tilillä on todettu, ettei yhtiöllä ole mitään tekemistä sen nimissä lähetetyn viestin kanssa. Yhtiö kehottaa olemaan klikkaamatta viestissä olevia linkkejä. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun ihmisiä yritetään huijata Heinekenin nimissä, sillä samankaltainen huijaus levisi myös vuonna 2018.