Myrkytyskeskuksen yhteydenotot lisääntyneet Trumpin esiintymisen jälkeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kohahdutti viime viikolla pohdittuaan, voisiko koronavirusta torjua ruiskuttamalla kehoon desinfiointi- tai valkaisuainetta. Asiantuntijat tyrmistyivät kommenteista, sillä aineiden käyttäminen kyseisellä tavalla voisi koitua kuolemaksi. Trump laittoi kommenttinsa myöhemmin sarkasmin piikkiin.

New Yorkin myrkytystietokeskus on sittemmin paljastanut saaneensa 18 tuntia Trumpin kommenttien jälkeen tavanomaista enemmän tiettyjä kemikaaleja koskevia yhteenottoja. Yhdeksän soittoa koski Lysol-desinfiointinemyrkytyksiä, 10 valkaisuainemyrkytyksiä ja 11 myrkytyksiä muilla kotitalouksien puhdistusaineilla.

Yhteensä yhteydenottoja kotitalouksien desinfiointiaineilla tapahtuneista myrkytyksistä tuli 30 kappaletta. Vastaavasti samaan aikaan viime vuonna vastaavia soittoja tuli vain 13 kappaletta. Tuolloin valkaisuainetta koski kaksi puhelua, eikä yksikään yhteydenotoista liittynyt Lysol-desinfiointiaineeseen, uutisoi NBC New York.