Suomen hallitus määrätty karanteeniin! Ministerit ehkä altistuneet koronavirukselle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pääministeri Sanna Marin on määrännyt Suomen hallituksen ministerit etätöihin. Karanteeni on varotoimenpide, koska hallitus on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Tämän päivän kyselytunti on myös peruttu.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja työministeri Tuula Haatainen ovat saattaneet altistua koronavirustatunnalle tiistaina 5. toukokuuta. Heidän kanssaan samassa tilassa ollut henkilö on testattu ja tulos varmistuu kahden päivän aikana. Karanteeni järjestetään varmuuden vuoksi ennen testituloksen valmistumista.

Molemmat ministerit ovat osallistuneet hallituksen neuvotteluihin etäyhteydellä. He ovat kuitenkin tavanneet muita ministereitä yksittäin ja satunnaisesti, joten karanteenikäsky koskee koko hallitusta. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ministerit ovat etätöissä viikon loppuun saakka.