Klonkun näyttelijä lukee Hobitti-kirjan suorana lähetyksenä – kesto noin 12 tuntia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen näyttelijä ja ohjaaja Andy Serkis tunnetaan parhaiten Klonkun roolista Taru sormusten herrasta -elokuvissta. Nyt hän suunnittelee 12-tuntista tempausta hyväntekeväisyyden nimissä.

Serkis aikoo lukea suorassa internet-lähetyksessä J.R.R. Tolkienin Hobitti-kirjan kokonaisuudessaan ääneen. Urakan odotetaan kestävän noin 12 tuntia. Samalla hän kerää rahaa Iso-Britannian terveydenhuoltojärjestelmälle ja lasten hyväntekeväisyysjärjestö Best Beginningsille GoFundMe-sivustolla.

Suora lähetys alkaa perjantaina 8. toukokuuta kello 13 Suomen aikaa. Linkki lähetykseen ilmestyy GoFundMe-sivulle sen alkaessa. Tähti on onnistunut keräämään jo yli 100 000 puntaa jo ennen tempauksensa varsinaista aloittamista.