Mies narahti kolmesta törkeästä rattijuopumuksesta neljässä päivässä Pieksämäellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisi kertoo 60-luvulla syntyneen miehen jääneen kiinni törkeästä rattijuopumuksesta kolme kertaa kiinni neljän päivän aikana Pieksämäellä. Lopulta ulkopaikkakuntalainen mies pidätettiin. Hänellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Mies narahti poliisille omistamansa ajoneuvon ratin takaa ensimmäisen kerran 25. huhtikuuta. Mies puhalsi poliisin alkometriin liki kolmen promillen lukeman. Toisen kerran poliisi tapasi saman miehen auton ratista Pieksämäellä 27. huhtikuuta. Hän ei totellut poliisin näyttämää pysäytysmerkkiä, vaan ajoi poliisia pakoon yhteensä kuusi kilometriä.

– Pakomatkalla käytetyn nopeuden ja aiheutettujen vaaratilanteiden vuoksi miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Pysähtymisen jälkeen mies ei suostunut avaamaan auton ovia ja poliisi joutui rikkomaan auton sivulasin, jotta mahdollinen pakoon ajon jatkuminen saatiin estettyä, Itä-Suomen poliisista kerrotaan.

Tällä kertaa mies puhalsi poliisin alkometriin yli kahden promillen lukeman. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta myös seuraavana päivänä 28. huhtikuuta. Tällä kertaa silminnähden päihtynyt mies ei ajon jälkeen suostunut puhaltamaan alkometriin lainkaan, joten hänet käytettiin verikokeessa.

Miehen omistama ajoneuvo takavarikoitiin rikoksentekovälineenä. Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi rattijuopon 30. huhtikuuta jatkamisvaaran vuoksi. Miehen epäillään syyllistyneen todennäköisin syin kolmeen törkeään rattijuopumukseen, kolmeen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.