Näin rahtilaivaa suojellaan merirosvoilta – kemikaalihöyryä suihkutetaan kannelle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Merirosvot ovat edelleen ongelma erityisesti rahtilaivoille. Suurin osa merten lainsuojattomien tekemistä hyökkäyksistä tapahtuu Indonesian, Intian, Bangladeshin, Somalian ja Nigerian rannikoilla.

Joillain rahtilaivoilla on käytössä erikoiseltakin kuulostavia tapoja suojata rahtia ja miehistöä merirosvoilta. Youtubessa julkaistulla videolla esitellään MV Invicta -laivan puolustustoimenpiteitä hätätilan varalta.

Laivan kannelle kaasutetaan merirosvojen hyökätessä sankka kerros kuumaa höyryä. Erityisen tukalassa tilanteessa höyryn sekaan saatetaan lisätä jopa rikkihappoa. Video julkaistiin Youtubessa alun perin jo vuonna 2013, mutta se on viime päivinä lähtenyt leviämään uudelleen viraalina internetissä.