Kyynelkaasun makuinen jäätelö myyntiin – uskaltaisitko maistaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteiset jäätelömaut ovat viime vuosina saaneet rinnalleen erikoisempia uutuusmakuja. Harva niistä on kuitenkaan hämmentävyydessään samaaluokkaa kuin Hong Kongissa sijaitsevan jäätelökioskin uutuustuote.

Songo Gelaton valikoimiin on ilmestynyt jäätelö, jonka kuvaillaan maistuvan kyynelkaasulta. Hong Kongin mielenosoitusten ja demokratialiikkeen inspiroimassa jäätelössä makua tuo mustapippuri.

Songo Gelaton omistaja Chung Yiuwa kertoo Associated Press -uutistoimistolle kokeilleensa maustaa jäätelöä esimerkiksi wasabilla ja sinapilla, mutta todenneensa mustapippurin musituttavan eniten kyynelkaasun tylyä makua. Poliisin kyynelkaasuttamaksi joutunut Anita Wong kuvailee jäätelön makua aidon tuntuiseksi. Hän kertoo saaneensa sen ansiosta takautumia kuviaaliseen tilanteeseen jota hänen ei tulisi unohtaa.