Ravintolat avataan kesäkuun alussa – tässä tiukat rajoitukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hallitus on tänään tiedottanut, että Suomessa ravintolat saavat avata ovensa 1. kesäkuuta alkaen myös muulle kuin noutoruoan jakelulle. Avaaminen tullaan kuitenkin toteuttamaan tiukkojen rajoitusten kanssa tartuntalain nojalla. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin rajoituksista tänään iltapäivällä.

Kesäkuun alusta lukien ravintoloiden asiakkaat saavat jälleen asioida sisätiloissa, mutta ruokailu täytyy suorittaa omissa pöydissä. Joissain maissa määrättyä pakollista pöytiintarjoilua ei Suomessa oteta käyttöön, sillä henkilökunta saa joko tuoda ruoan pöytään tai vastaavasti asiakas saa noutaa ruoka-annoksen itse tiskiltä. Seisovat pöydät ovat toistaiseksi kiellettyjä.

Merkittävin rajoitus on ravintoloiden asiakaspaikkojen vähentäminen tilapäisesti puoleen, eli ravintolassa saa asioida sisätiloissa kerrallaan korkeintaan 50 prosenttia ravintolakohtaisesta suurimmasta asiakasmäärästä. Tämä rajoitus ei kuitenkaan koske ulkoterasseja, joihin saa ottaa kerralla luvassa määritellyn maksimimäärän asiakkaita.

Ravintola-alan jo etukäteen kritisoimat aukioloaikojen ja alkoholianniskelun rajoitukset astuvat voimaan heti kesäkuun alussa, sillä ravintolat saavat olla avoinna kello 06.00 – 23.00. Alkoholia ravintoloissa saa kuitenkin anniskella kello 09.00 – 22.00. Rajoitukset ovat voimassa 31. lokakuuta 2020 saakka, ellei niitä myöhemmin lievennetä. Kaikilta osin rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita. Ruoan noutomyynti on jatkossakin sallittua.