Finnair lisää kotimaan lentoja heinäkuussa – elpyminen etenee astettain

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair tarkkailee lentojensa kysyntää ja päivittää sen mukaan liikenneohjelmaansa. Nyt lentoyhtiö lentää kotimaassa rajoitetusti Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle. Yhtiö lisää lentoja heinäkuussa Turkuun ja Vaasaan, elokuussa Ivaloon ja Kittilään sekä syyskuussa Kuusamoon ja Tampereelle.

– Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä vielä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin, kun nähdään, miten lentoliikenteen yleinen kysyntä kehittyy, Finnair tiedottaa.

Finnairin matkustajamäärät ovat olleet pieniä kevään aikana. Huhtikuussa kotimaan lentoliikenteessä matkusti 2.400 matkustajaa ja huhtikuussa määrä on ollut ensimmäisen kahden viikon aikana noin 1.800 matkustajaa. Lentoliikennettä lisätään asteittain rajoitusten loputtua.