Autistisen pojan adoptoinut perhebloggaaja raivostutti faninsa – kertoi luopuvansa lapsesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Myka Stauffer pitää suosittua lapsiarkeen keskittyvää perheblogia. Hänellä on neljä biologista lasta, joiden lisäksi hän adoptoi lähes kolme vuotta sitten kiinasta Huxley-nimisen pikkupojan, joka oli adoption aikaan noin yksivuotias. Nyt perhe on päättänyt antaa pojan toiseen perheeseen.

Myka Stauffer ilmoitti YouTube-videollaan seuraajilleen, että he ovat päättäneet luopua Huxleysta. Huxley on autistinen poika ja hänen hoitamisensa oli osoittautunut vanhemmille vaikeammaksi kuin he osasivat kuvitella. Staufferin mukaan heidän perheensä ei olekaan enää tarpeeksi hyvä Huxleylle eivätkä he koe pystyvänsä tarjota Huxleylle sellaista erityishuomiota ja hoitoa kuin poika tarvitsee.

Päätös on varmasti ollut perheelle vaikea, koska he ehtivät kasvattaa Huxleyn vauvasta neljävuotiaaksi pikkupojaksi saakka. Myka Stauffer kertoo videolla kokeneensa, että hän on epäonnistunut äitinä 500-prosenttisesti. Osa naisen seuraajista on tukenut bloggaajaa ja hänen puolisoaan vaikeassa päätöksessä, mutta kommenttikenttä on kuitenkin tulvillaan myös hämmästeleviä kommentteja, joissa perheen päätös tuomitaan kovin sanoin.

Moni on ihmetellyt sitä miten Myka Stauffer on voinut tehdä äitinä sellaisen päätöksen, että luopuu suloisesta Huxley-pojasta. ”Ethän antaisi biologista poikaasikaan vain toiselle perheelle jos hänellä todettaisiin autismi?”, eräs kommentoija ihmetteli. ”Tämän vuoksi adoptioprosessi on niin vaikea, mutta ilmeisesti se saisi olla vieläkin vaikeampi”, toinen kommentoija toteaa.