Rukan uusi matkailuvaltti: Porojoogaa Kuusamon kesämaisemissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaisten kannattaa tänä vuonna satsata kotimaan kesälomaan, jotta maamme taloutta saadaan nostettua jaloilleen koronaviruskurimuksesta. Yksi toimintansa kesäkaudeksi aloittavista matkakohteista on Rukan ja Kuusamon alueen kansallispuistomaisemat.

Jos mielii aktiivista kesälomaa kotimaan upeissa maisemissa, kannattaa suunnata Oulangan, Riisitunturin tai Hossan kansallispuiston maisemiin. Alueella on satoja kilometrejä retkeily- ja vaellusreittejä. Kujalan Porotila järjestää matkailijoille aivan uudenlaisen elämyskokemuksen, jossa pääsee joogaamaan keskelle poroaitausta.

– Vaeltamisen lisäksi Kuusamossa voi meloa ja maastopyöräillä. Eläinrakkaat voivat lähteä katselemaan karhuja, kevään poronvasoja, huskeja tai ratsastamaan keskiyön aurinkoon. Hurjapäät ihastuvat vauhdikkaisiin koskenlaskuun ja mönkijäsafariin. Alue on tunnettu myös hyvistä kalavesistään. Aktiivisen päivän kruunaa hemmotteluhetki kauneuspalveluiden parissa tai joissakin alueen savusaunoista, listaa Ruka-Kuusamon matkailuyhdistyksen toimitusjohtaja Mats Lindfors.